Ra­vi­o­li met gor­gon­zo­la­saus

Heerlijk met de pittige kick van de gorgonzola.

(256)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk met de pittige kick van de gorgonzola. 2 personen
3 256

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in dunne ringen. Maak de prei schoon, was en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, prei en dragon 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  2. Voeg de tomatensaus toe en verkruimel 2/3 van de gorgonzola erover. Verwarm 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg ondertussen, als het water kookt, de ravioli en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  5. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en verkruimel de rest van de gorgonzola erover. Bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade met tomaat en pijnboompitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.405 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met gorgonzolasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met gor­gon­zo­la­saus

1
1
  • 2 sjalotten
  • 300 g preien

Breng een pan ruim water aan de kook. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in dunne ringen. Maak de prei schoon, was en snijd in dunne ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde dragon

Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, prei en dragon 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 330 ml tomato frito
  • 100 g gorgonzola

Voeg de tomatensaus toe en verkruimel 2/3 van de gorgonzola erover. Verwarm 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 250 g ravioli funghi porcini

Voeg ondertussen, als het water kookt, de ravioli en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 10 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

6
6
  • 35 g gorgonzola

Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en verkruimel de rest van de gorgonzola erover. Bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade met tomaat en pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.