Ha­ri­ra met ge­hakt

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de kikkererwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui, knoflook en de peterselieblaadjes grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, komijn, paprikapoeder en de helft van de peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een (soep)pan. Fruit de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de tomatenblokjes en het hete water toe en breng aan de kook. Voeg de linzen en kikkererwten toe. Kook de maaltijdsoep (harira) 10 min. tot de linzen beetgaar zijn. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstip:

Week de kikkererwten 1 nacht van tevoren in ruim koud water. Kook ze de volgende dag volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Weinig tijd? Neem uitgelekte en afgespoelde kikkererwten (pot 570 g).

variatietip:

Vervang voor een vegetarische soep het rundergehakt door 1 schaal fijngehakt (175 g).

combinatietip:

Lekker met knapperig pitabrood.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Harira met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ri­ra met ge­hakt

1
1
  • 100 g kikkererwten
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Kook de kikkererwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui, knoflook en peterselieblaadjes grof.

2
2
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl paprikapoeder

Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, komijn, paprikapoeder en de helft van de peterselie fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 200 g rundergehakt

Verhit de olie in een (soep)pan. Fruit de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 liter heet water

Voeg de tomatenblokjes en het hete water toe en breng aan de kook.

5
5
  • 100 g rode linzen

Voeg de linzen en kikkererwten toe. Kook de maaltijdsoep (harira) 10 min. tot de linzen beetgaar zijn. Roer af en toe.

6
6

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstip:

Week de kikkererwten 1 nacht van tevoren in ruim koud water. Kook ze de volgende dag volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Weinig tijd? Neem uitgelekte en afgespoelde kikkererwten (pot 570 g).

variatietip:

Vervang voor een vegetarische soep het rundergehakt door 1 schaal fijngehakt (175 g).

combinatietip:

Lekker met knapperig pitabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.