Turk­se pi­la­v met groen­ten

Met deze tropische rijst op tafel waan je je bijna op vakantie.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht Met deze tropische rijst op tafel waan je je bijna op vakantie. 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en tomaat 3 min. Schep er de bulgur en bevroren erwten door en bak nog 1 min.
  2. Voeg het hete water toe en breng aan de kook. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Snijd de blaadjes van de munt fijn.
  3. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afgedekt staan. Meng de munt, peper en eventueel zout door het bulgurmengsel (pilav). Lekker met gegrilde Wahid kipfilet.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Turkse pilav met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se pi­la­v met groen­ten

1
1
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 wortel
  • 2 tomaten
  • 300 g bulgur
  • 100 g extra fijne tuinerwten

Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en tomaat 3 min. Schep er de bulgur en bevroren erwten door en bak nog 1 min.

2
2
  • 750 ml heet water
  • 3 el munt

Voeg het hete water toe en breng aan de kook. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Snijd de blaadjes van de munt fijn.

3
3

Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afgedekt staan. Meng de munt, peper en eventueel zout door het bulgurmengsel (pilav). Lekker met gegrilde Wahid kipfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.