Ta­ji­ne met worst­jes en vij­gen

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tajine of braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de saffraan in 125 ml heet water. Verhit ondertussen 2 el olie in de tajine of braadpan. Bak de worstjes in 3 min. bruin. Neem het vlees uit de pan.
  2. Bak de uienringen in het bakvet in 4 min. goudbruin. Schep er de kaneel, gember, honing en vijgen door. Voeg de saffraan met het water toe. Leg de worstjes terug in de pan en stoof ze afgedekt in 5 min. gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Roer de room door het mengsel met worstjes (tajine). Voeg peper en eventueel zout toe. Roer vervolgens de couscous met een vork los. Meng de helft van de koriander met de rest van de olie en peper en zout door de couscous. Serveer de tajine met de couscous. Bestrooi beide met de rest van de koriander. Lekker met een frisse salade van babyromainesla, tomaat en zwarte olijven.

Tip:

Vervang voor een vegetarisch gerecht de merguez door 2 schalen groenteballetjes (a 210 g).

Tip:

Kaymak room is met vers fruit, een beetje honing en geroosterde pistachenoten ook heerlijk als nagerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.