Ha­ring-bie­ten­sa­la­de

Een klassieke salade die nooit gaat vervelen!

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch bijgerecht Een klassieke salade die nooit gaat vervelen! 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en halveer de bietjes, snijd de helften in dunne plakken en doe in een schaal. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in de lengte in dunne plakken. Snijd de ui in dunne halve ringen en doe bij de bietjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn.
  2. Roer het rasp en de helft van de dille, peper en eventueel zout door de hangop. Sprenkel het citroensap over de bietensalade en schep voorzichtig om. Snijd de haringen in stukjes van 2 cm en schep door de salade. Verdeel er lepeltjes hangop over en bestrooi met de rest van de dille.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Haring-bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ring-bie­ten­sa­la­de

1
1
  • 500 g gekookte bieten

Schil en halveer de bietjes, snijd in dunne plakken en doe in een schaal.

2
2
  • 2 friszoete appels

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in de lengte in dunne plakken.

3
3
  • 1 rode ui
  • 1 citroen

Snijd de ui in dunne halve ringen en doe bij de bietjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 8 g dille
  • 150 g Hollandse hangop

Snijd de dille fijn. Roer het rasp en de helft van de dille, peper en eventueel zout door de hangop.

5
5
  • 4 haringen

Sprenkel het citroensap over de bietensalade en schep voorzichtig om. Snijd de haringen in stukjes van 2 cm en schep door de salade.

6
6

Verdeel er lepeltjes hangop over en bestrooi met de rest van de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.