Op­per­doe­zer­s­a­la­de met gar­na­len

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd met een scherp, puntig mesje de 'ogen' eruit. Halveer ze en doe in een pan met een laag water van 2 cm. Kook de aardappelen in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Giet af en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Kook ondertussen de tuinboontjes in 6 min. beetgaar. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Giet de tuinboontjes af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Meng 2 el vocht uit het potje paprika's met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de aardappelen.
  3. Snijd de paprika's in reepjes en meng met de tuinboontjes, garnalen en peterselie door de aardappelen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.