Sa­la­de met gras­kaas en ja­la­pe­ños

Deze salade bevat het beste uit verschillende windstreken: pepers uit Mexico, kaas uit Nederland en Griekse tzatziki.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Deze salade bevat het beste uit verschillende windstreken: pepers uit Mexico, kaas uit Nederland en Griekse tzatziki. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes, de tomaten in partjes en de ui in flinterdunne ringen. Snijd de jalapeños fijn en de kaas in blokjes van 1 x 1 cm.
  2. Snijd elk pitabroodje in 8 puntjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
  3. Verdeel de sla over een grote platte schaal. Verdeel de komkommer, tomaat, ui, jalapeños en kaas erover. Schep het brood erdoor, besprenkel met de tzatziki en serveer.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Salade met graskaas en jalapeños

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met gras­kaas en ja­la­pe­ños

1
1
  • 1 krop romainesla
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui

Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes, de tomaten in partjes en de ui in flinterdunne ringen.

2
2
  • 3 el jalapeños
  • 200 g graskaas

Snijd de jalapeños fijn en de kaas in blokjes van 1 x 1 cm.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 4 grote pitabroodjes
  • 4 el olijfolie

Snijd elk pitabroodje in 8 puntjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

4
4

Verdeel de sla over een grote platte schaal. Verdeel de komkommer, tomaat, ui, jalapeños en kaas erover.

5
5
  • 150 g tzatzikisalade

Schep het brood erdoor, besprenkel met de tzatziki en serveer.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.