Kip en groen­ten uit de oven

Alles omgeschept in één grote ovenschaal. Dat ruikt lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Alles omgeschept in één grote ovenschaal. Dat ruikt lekker! 4 personen
3 148

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd ondertussen de aardappelen in parten en doe in het kokende water. Kook de aardappelen 5 min. Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, snijd de knol in 8 parten, kook 1 min. mee en giet alles af. Laat iets afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en snijd in parten. Snijd de winterpenen in de lengte in parten.
  2. Meng de aardappel en venkel met de kip, sinaasappelparten, olie, peen en het venkelzaad in een grote braadslee of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep na 30 min. de groenten om, voeg de tomaten en olijven toe en zet nog ca. 15 min. in de oven. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip en groenten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip en groen­ten uit de oven

1
1

Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 600 g pommes primeur

Snijd ondertussen de aardappelen in parten en doe in het kokende water. Kook de aardappelen 5 min.

3
3
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, snijd de knol in 8 parten, kook 1 min. mee en giet alles af. Laat iets afkoelen.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 1 sinaasappel
  • 2 winterpenen

Boen de sinaasappel schoon en snijd in parten. Snijd de winterpenen in de lengte in parten.

5
5
  • 980 g kipkluifjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad

Meng de aardappel en venkel met de kip, sinaasappelparten, olie, peen en het venkelzaad in een grote braadslee of op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 250 g cherrytomaten
  • 150 g groene knoflookolijven

Schep na 30 min. de groenten om, voeg de tomaten en olijven toe en zet nog ca. 15 min. in de oven. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.