Ea­sy la­sag­ne met ge­rook­te kip

(578)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 578

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om. Rasp ondertussen de kaas.
  2. Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie erover. Verdeel er met een lepel ⅓ van de mascarpone over. Bedek met lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel daar de helft van de kipreepjes over. Bedek met lasagnebladen. Verdeel de rest van de spinazie erover en vervolgens weer ⅓ van de mascarpone. Bedek met lasagnebladen.
  3. Maak daar een laag op met de rest van de pastasaus en de rest van de kip. Bedek met lasagnebladen, bestrijk met de rest van de mascarpone en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar.

bewaartip:

De rest van de lasagnebladen kun je invriezen en 1 maand bewaren voor een volgende keer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 945 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Easy lasagne met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ea­sy la­sag­ne met ge­rook­te kip

1
1

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2
2
  • 450 g spinazie à la crème
  • 50 g Parmezaanse kaas

Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om. Rasp ondertussen de kaas.

3
3
  • 770 g pastasaus
  • 375 g verse lasagnebladen

Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie erover.

4
4
  • 125 g mascarpone

Verdeel er met een lepel ⅓ van de mascarpone over. Bedek met lasagnebladen.

5
5
  • 250 g gerookte kipreepjes

Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel daar de helft van de kipreepjes over. Bedek met lasagnebladen.

6
6

Verdeel de rest van de spinazie erover en vervolgens weer ⅓ van de mascarpone. Bedek met lasagnebladen.

7
7

Maak daar een laag op met de rest van de pastasaus en de rest van de kip.

8
8

Bedek met lasagnebladen, bestrijk met de rest van de mascarpone en bestrooi met de kaas.

9
9

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar.

bewaartip:

De rest van de lasagnebladen kun je invriezen en 1 maand bewaren voor een volgende keer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.