Wit­lof met ham en kaas uit de oven

(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 272

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.
  2. Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.

video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met ham en kaas uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met ham en kaas uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten.

3
3
  • 600 g aardappelschijfjes
  • 500 g knolselderij

Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten.

4
4

Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.

5
5
  • 16 plakjes achterham

Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal.

6
6
  • 400 g bechamelsaus
  • 100 g geraspte oude kaas

Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas.

7
7

Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.