Ge­pof­te aard­ap­pel met knof­look­mayo

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns bijgerecht 12 personen
3 49

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 ºC. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze 30 min. in de hete kooltjes van de barbecue, of bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer ze tijdens het poffen regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan op heel laag vuur. Pers de tenen knoflook erboven en voeg de saffraan toe. Verwarm 10 min. op laag vuur of op een sudderplaatje. Het moet niet gaan bakken, maar een klein beetje 'trekken'. Draai het vuur uit als het begint te spetteren. Laat afkoelen.
  3. Meng de mayonaise met de knoflook-saffraanolie. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken: als die er gemakkelijk weer uit gaat, dan is de aardappel gaar. Serveer met de mayonaise.
video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappel met knoflookmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel met knof­look­mayo

1
1

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 12 iets kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie.

3
3

Leg ze 30 min. in de hete kooltjes van de barbecue, of bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer ze tijdens het poffen regelmatig.

4
4
  • 6 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 0.05 g saffraan

Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan op heel laag vuur. Pers de tenen knoflook erboven en voeg de saffraan toe.

5
5

Verwarm 10 min. op laag vuur of op een sudderplaatje. Het moet niet gaan bakken, maar een klein beetje 'trekken'.

6
6
  • 6 el (Belgische) mayonaise

Draai het vuur uit als het begint te spetteren. Laat afkoelen. Meng de mayonaise met de knoflook-saffraanolie.

7
7

Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken: als die er gemakkelijk weer uit gaat, dan is de aardappel gaar.

8
8

Serveer met de mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.