Rijst­sa­la­de met to­nijn en olij­ven

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns bijgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 30 min. afkoelen.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan. Besprenkel de aubergine met de olijfolie en rooster de plakken 4 min. Keer regelmatig. Doe de aubergine in een grote schaal. Snijd de paprika's in repen. Schep om met de aubergine.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap samen met de extra vierge olijfolie toe aan de groenten. Meng ook de rijst erdoor. Schep de tonijn, olijven en het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.