Azi­a­ti­sche sa­la­de met zalm

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de zalm af met koud water en dep droog. Doe met de teriyakisaus en ⅔ van de olie in een lage schaal. Boen de helft van de limoen schoon en rasp de groene schil boven het oliemengsel. Roer door, bestrijk de zalm ermee en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de kool, komkommer en venkel in heel fijne reepjes of plakjes. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Snijd de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof. Pers alle limoenen uit en meng met de rest van de olie en de vissaus tot een dressing. Meng door de groenten. Voeg ⅔ van de bosui en de helft van de cashewnoten toe. Zet 30 min. afgedekt op het aanrecht. Schep halverwege een keer om.
  3. Verhit ondertussen de grillpan en gril de zalm in 8 min. net gaar. Keer halverwege. Laat de zalm iets afkoelen en besprenkel met de sojasaus. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout of voeg nog wat vissaus toe. Schep de salade op een schaal. Trek de zalm met 2 vorken in grove stukken uit elkaar en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de bosui en cashewnoten en serveer.

combinatietip:

Lekker met knapperig stokbrood.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische salade met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche sa­la­de met zalm

1
1
  • 500 g verse zalmfilets
  • 6 el teriyakisaus
  • 2 el zonnebloemolie

Spoel de zalm af met koud water en dep droog. Doe met de teriyakisaus en de olie in een lage schaal.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven het oliemengsel.

3
3

Roer door, bestrijk de zalm ermee en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.

4
4
  • ½ spitskool
  • 1 komkommer
  • 1 venkelknol
  • 3 bosuien
  • 80 g ongezouten cashewnoten

Snijd ondertussen de kool, komkommer en venkel in heel fijne reepjes of plakjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof.

Tip: Je kunt ook een keukenmachine gebruiken.

5
5
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen

Pers alle limoenen uit en meng met de olie en de vissaus tot een dressing. Meng door de groenten.

6
6

Voeg ⅔ van de bosui en de helft van de cashewnoten toe. Zet 30 min. afgedekt op het aanrecht. Schep halverwege een keer om.

7
7
  • 2 el Japanse sojasaus

Verhit ondertussen de grillpan en gril de zalm in 8 min. net gaar. Keer halverwege. Laat de zalm iets afkoelen en besprenkel met de sojasaus.

8
8

Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout of voeg nog wat vissaus toe. Schep de salade op een schaal.

9
9

Trek de zalm met 2 vorken in grove stukken uit elkaar en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de bosui en cashewnoten en serveer.

combinatietip:

Lekker met knapperig stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.