Af­fo­ga­to met wal­no­ten (ijs met war­me es­pres­so)

Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit klassieke recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit klassieke recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten. 4 personen
4 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren. Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 25 mg
Tags
Ook te zien in

Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Af­fo­ga­to met wal­no­ten (ijs met war­me es­pres­so)

1
1
  • 20 g walnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 2 el suiker

Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.

3
3
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 200 ml hete, sterke espressokoffie
  • 4 tl vloeibare honing

Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.