Rib­kar­bo­na­de met ven­kel-tijm­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm. Doe de melk in een ruime pan, pers de knoflook erboven en voeg de aardappel, ui, venkel en tijm toe. Breng aan de kook en kook de aardappel en venkel in 10 min. gaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribkarbonades in 10 min. goudbruin en gaar. Giet de aardappel en venkel af, vang de melk op. Stamp de aardappel en venkel met 150 ml melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
  3. Schep de puree op 4 borden. Leg er een karbonade bij. Lekker met een frisse salade van romainesla (zak 200 g) met balsamico­dressing.

Tip:

Bestrooi de puree met 100 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g). Laat de kaas onder de hete ovengrill smelten en goudgeel kleuren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.