To­ma­ten­soep met steak tar­taar­bur­ger

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan. Voeg 1.5 liter koud water toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel in stukjes. Kook de soep op laag vuur met de deksel schuin op de pan nog 10 min.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4-5 min. per kant rosé of in 7-8 min. per kant goudbruin en gaar. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
  3. Snijd de kadetten open. Beleg de onderste helft met de tomaat, steak tartaar, avocado, ui en honing-mosterdsaus. Leg de bovenste helft van de kadetten erop. Schep de soep in 4 kommen. Serveer met de steak tartaarburger.

Tip:

Liever een gladde soep? Pureer 'm dan met een staafmixer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.