Aard­ap­pel­sa­la­de met to­nijn

Deze salade is perfect voor drukke avonden: in 15 minuten klaar en lekker licht.

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze salade is perfect voor drukke avonden: in 15 minuten klaar en lekker licht. 4 personen
3 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes. Kook de krieltjes in water met zout in 10 tot 15 min. tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet de blikjes tonijnstukken in olijfolie af en gebruik de helft van de olie om knoflookolie te maken. Pers hiervoor de knoflook boven de olie. Snijd de peterselie grof. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Giet de sperziebonen af en spoel koud onder stromend water. Giet de krieltjes af, meng de knoflookolie erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de sperziebonen, pijnboompitten, ui en tomaten door de aardappelen. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de aardappelsalade op de borden. Verdeel de tonijn in grove stukken erover. Bestrooi de salade met de peterselie. Bon appétit!

Tip:

Deze salade is ook lekker bij de barbecue!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met to­nijn

1
  • 400 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaten

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.

2
  • 800 g krieltjes

Kook de krieltjes in water met zout in 10 tot 15 min. tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar.

3
  • 320 g tonijnstukken in olijfolie
  • 1 teen knoflook

Giet de blikjes tonijnstukken in olijfolie af en gebruik de helft van de olie om knoflookolie te maken. Pers hiervoor de knoflook boven de olie.

4
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie grof.

5
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6

Giet de sperziebonen af en spoel koud onder stromend water. Giet de krieltjes af, meng de knoflookolie erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm.

7

Schep de sperziebonen, pijnboompitten, ui en tomaten door de aardappelen. Breng op smaak met peper.

8

Schep de aardappelsalade op de borden. Verdeel de tonijn in grove stukken erover. Bestrooi de salade met de peterselie. Bon appétit!

Tip: Je kunt de salade 2-3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt op een koele plek. Zo trekken de smaken lekker in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.