Em­pan­a­das

Pasteitjes gevuld met kruidig gehakt en gekookt ei.

  • voorgerecht
  • 10 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 20 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns voorgerecht Pasteitjes gevuld met kruidig gehakt en gekookt ei. 10 personen
3 207

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook 2 eieren in 8 min. hard.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 min. bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom. Snijd de peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 min. afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ondertussen in 15 min. ontdooien. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn.
  5. Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het resterende ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Empanadas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Em­pan­a­das

1
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard.

2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.

3
  • 250 g rundergehakt
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 min. bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom.

4
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 min. afkoelen.

6

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

7
  • 10 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ondertussen in 15 min. ontdooien.

8

Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn.

9

Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel.

10

Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

11
  • 1 ei

Klop het ei los en bestrijk de empanadas ermee.

12

Bak de empanadas in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

Tip: Lekker met een sausje van 8 el ketchup en 2 el fijngesneden jalapeños (Mexicaanse pepers, potje 220 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.