Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met groe­ne as­per­ges

Een supersmeuïge pasta boordevol smaken: zoutige pancetta, romige saus en knapperige asperges.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een supersmeuïge pasta boordevol smaken: zoutige pancetta, romige saus en knapperige asperges. 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een ruime pan 3 liter water aan de kook. Voeg als het water kookt royaal zout en de spaghetti toe. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar.
  2. Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de punten ruim af (5 cm) en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukken en -punten de laatste 2 min. mee met de spaghetti.
  3. Snijd de pancetta in reepjes en de knoflook fijn. Rasp de kaas. Bak de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur uit. Doe de eieren in een kom en klop met de crème fraîche en 100 g kaas tot saus. Breng op smaak met peper.
  4. Giet het spaghetti-aspergemengsel af en vang een kopje kookvocht op. Doe het pastamengsel terug in de pan en voeg de pancetta toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft ‘hangen’. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïger geheel. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de rest van de kaas.

Tip:

Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

video

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti carbonara met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 300 g spaghetti
  • 3 liter kraanwater

Breng in een ruime pan 3 liter water aan de kook. Voeg als het water kookt royaal zout en de spaghetti toe.

2
2

Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 500 g groene asperges

Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de punten ruim af (5 cm) en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm.

4
4

Kook de aspergestukken en -punten de laatste 2 min. mee met de spaghetti.

5
5
  • 160 g pancetta
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g Parmezaanse kaas

Snijd de pancetta in reepjes en de knoflook fijn. Rasp de kaas.

6
6

Bak de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur uit.

7
7
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Doe de eieren in een kom en klop met de crème fraîche en 100 g kaas tot saus. Breng op smaak met peper.

8
8

Giet het spaghetti-aspergemengsel af en vang een kopje kookvocht op. Doe het pastamengsel terug in de pan en voeg de pancetta toe.

9
9

Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft ‘hangen’.

10
10
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïger geheel. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.