Ome­let Ar­nold Ben­nett

  • lunch
  • 2 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels lunch 2 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste koekenpan (Ø 20 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de helft van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur garen. Dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe tot een egale saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en schep er voorzichtig de makreel en 1 el peterselie door.
  2. Verwarm de ovengrill. Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te krachtig. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet. Verhit de ovenvaste koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met boter bedekt is.
  3. Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan als de boter bruist, maar niet kleurt. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is. Bak 5 sec.
  4. Neem de pan van het vuur en bedek het ei met de makreelsaus en bestrooi met de kaas. Zet de pan ca. 5 min. onder de grill. Verdeel de omelet over 2 warme borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip:

Arnold Bennett was een Britse schrijver die in het Londense Savoy hotel, waar hij in de jaren '20 het boek Imperial Palace schreef, deze omelet liet maken. Het staat nog steeds op het menu van het Savoy en is uitgegroeid tot een klassiek omeletrecept.

video

Ome­let bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.