Zo­mer­s­tamp­pot & zoe­te spek­jes

Honing maakt alles zonnig. Dus ook deze stamppot met geglazuurde spekjes en honingjus!

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Honing maakt alles zonnig. Dus ook deze stamppot met geglazuurde spekjes en honingjus! 4 personen
4 140

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor. Neem de pan van het vuur.
  3. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in reepjes.
  4. Giet de aardappelen af. Stamp ze samen met de crème fraiche met een pureestamper tot puree. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.225 mg
  • vezels 10 g
Tags

Zomerstamppot & zoete spekjes

terug naar recept

Zo­mer­s­tamp­pot & zoe­te spek­jes

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 300 g snijbonen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 1 el honing
  • 2 el kraanwater

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor. Neem de pan van het vuur.

3
3
  • 2 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in reepjes.

4
4
  • 125 g crème fraîche

Giet de aardappelen af. Stamp ze samen met de crème fraiche met een pureestamper tot puree. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout.

5
5

Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.