Bloem­kool met groe­ne pa­pri­ka

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in plakken van een 1/2 cm. Snijd deze fijn met een keukenmes of in de keukenmachine. Doe de bloemkool in een ruime schaal. Snijd de paprika in reepjes en leg de kruiden erbij. Snijd de paprika en kruiden zo fijn mogelijk met een keukenmes of in de keukenmachine. Voeg het paprikamengsel met de azijn en extra vierge olijfolie toe aan de bloemkool. Voeg peper, eventueel zout en de rozijnen toe. Laat afgedekt 30 min. staan.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de noten al omscheppend in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord. Meng de rucola door de bloemkool en strooi de witte kaasblokjes en noten erover. Lekker met meergranen stokbrood.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.