Azi­a­ti­sche kool­sa­la­de

Friszoete mix van Chinese kool en wortel met een dressing van honing en gember.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Friszoete mix van Chinese kool en wortel met een dressing van honing en gember. 4 personen
3 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pers de sinaasappel en citroen uit. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Schil en rasp de gember.
  2. Meng de gember met het sinaasappel- en citroensap, de honing en sesamolie. Schep de peen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan. Laat de peen uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht (de dressing) op. Meng de Chinese kool met de salade-ui, peen en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de pinda’s grof en voeg ze met het sesamzaad toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche kool­sa­la­de

1
  • 50 g sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
  • 1 perssinaasappel
  • 1 citroen

Pers de sinaasappel en citroen uit.

3
  • 175 g winterpeen
  • ½ Chinese kool

Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes.

4
  • 6 salade-uitjes
  • 4 cm verse gember

Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Schil en rasp de gember.

5
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el sesamolie

Meng de gember met het sinaasappel- en citroensap, de honing en sesamolie. Schep de peen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan.

6

Laat de peen uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht (de dressing) op.

7

Meng de Chinese kool met de salade-ui, peen en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe.

8
  • 50 g ongezouten pinda's

Hak de pinda’s grof en voeg ze met het sesamzaad toe. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.