Lin­zen met oven­groen­ten

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de wortels in drieën en de sjalot in parten. Kneus de ongepelde knoflook. Verdeel de peen met de sjalot en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅔ van de olijfolie met de helft van de azijn en sprenkel erover. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 40 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
  2. Laat de linzen uitlekken en snijd de selderijblaadjes fijn. Meng in een schaal de linzen met de walnootolie en selderij. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp, 2 el sap en de tuinkers door de ricotta. Halveer de avocado overlangs. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snijd in plakjes. Besprenkel met citroensap.
  3. Doe de groenten in een schaal. Duw de knoflooktenen uit hun velletje, prak fijn en meng met de rest van de olijfolie en de rest van de azijn. Schep om met de groenten. Voeg toe aan de linzen. Verdeel de avocado erover en serveer de ricotta erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Linzen met ovengroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen met oven­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 bos peen
  • 400 g sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snijd de wortels in drieën en de sjalot in parten. Kneus de ongepelde knoflook.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Verdeel de peen met de sjalot en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olijfolie met de azijn en sprenkel erover.

4
4

Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 40 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.

5
5
  • 800 g linzen
  • 20 g selderij
  • 3 el walnootolie

Laat de linzen uitlekken en snijd de selderijblaadjes fijn. Meng in een schaal de linzen met de walnootolie en selderij.

6
6
  • 1 citroen
  • 1 bakje tuinkers
  • 250 g ricotta

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp, 2 el sap en de tuinkers door de ricotta.

7
7
  • 2 avocado's

Halveer de avocado overlangs. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snijd in plakjes. Besprenkel met citroensap.

8
8
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Doe de groenten in een schaal. Duw de knoflooktenen uit hun velletje, prak fijn en meng met de olijfolie en azijn. Schep om met de groenten.

9
9

Voeg toe aan de linzen. Verdeel de avocado erover en serveer de ricotta erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.