En­sa­la­dil­la ru­sa met biet­jes

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, halveer de grote en kook in water met zout in 15 min. net gaar. Giet af en laat 10 min. afkoelen.
  2. Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe in een schaal. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en voeg samen met de kappertjes toe aan de bietjes. Klop de azijn, olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de bietjes.
  3. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en voeg samen met de peterselie toe aan de bietjes. Schep de salade om en serveer direct.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Schep vlak voor serveren de aardappelen door de bietjes.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.