Ker­sen­gaz­pa­cho

Romig soepje met paprika, tomaat en als bijzondere gast: kers. Koud op z'n lekkerst.

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Romig soepje met paprika, tomaat en als bijzondere gast: kers. Koud op z'n lekkerst. 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer en snijd in stukken. Snijd de tomaten ook in stukken. Doe de hele inhoud van het potje gegrilde rode paprika (dus met vocht en knoflookteen) in de blender of keukenmachine.
  2. Voeg de komkommer en tomaten toe. Voeg de kersen en tabasco toe en maal in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over borden of glazen. Verkruimel de feta erover en besprenkel met de olie. Serveer koud.

Tip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kersengazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­sen­gaz­pa­cho

1
  • 1 komkommer
  • 1 schaal tastytomtomaten

Schil de komkommer en snijd in stukken. Snijd de tomaten ook in stukken.

2
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Doe de hele inhoud van het potje gegrilde rode paprika (dus met vocht en knoflookteen) in de blender of keukenmachine. Voeg de komkommer en tomaten toe.

3
  • 250 g kersen
  • 2 tl tabasco

Voeg de kersen en tabasco toe en maal in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.

4
  • 50 g Griekse feta
  • 2 el olijfolie

Verdeel de soep over borden of glazen. Verkruimel de feta erover en besprenkel met de olie. Serveer koud. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.