Fruit in wijn­si­roop

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 4 personen
4 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de wijn, suiker, kruidnagels en het laurierblaadje in een pan. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. Voeg de pruimen en vijgen toe. Laat van het vuur af minimaal 2 uur marineren. Neem het fruit uit de wijn en breng de wijn aan de kook. Laat in 5 min. inkoken tot siroop. Schenk over het fruit. Laat afkoelen. Lekker bij oude kaas. U kunt dit gerecht 1 week eerder bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.