Zoe­te aard­ap­pel en broc­co­li

Veganistisch ovengerecht met een knapperig korstje en lekker veel groenten.

(387)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Veganistisch ovengerecht met een knapperig korstje en lekker veel groenten. 4 personen
3 387

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de helft van de olie door de aardappelparten en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 45 min. gaar.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de salade-uitjes in schuine ringetjes en de knoflook in plakjes. Keer de aardappelen elke 15 min.
  3. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook na 35 min. oventijd de broccoli 4 min. Verhit de rest van de olie en bak de bosui 1 min. Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min. Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met de sinaasappel-peperdressing en serveer.

combinatietip:

Lekker met gegrilde zalm of kip.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoete aardappel en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel en broc­co­li

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 500 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
  • 2 el zonnebloemolie

Meng de olie door de aardappelparten en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 45 min. gaar.

4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

5
  • 1 bos salade-uitje
  • 2 tenen knoflook

Snijd de salade-uitjes in schuine ringetjes en de knoflook in plakjes.

6

Keer de aardappelen elke 15 min.

7
  • 500 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook na 35 min. oventijd de broccoli 4 min.

8
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie en bak de bosui 1 min. Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min.

9
  • 3 el sinaasappel-peperdressing

Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met de sinaasappel-peperdressing en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker met gegrilde zalm of kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.