Spits­kool en bloem­kool

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de bloemkool in 7 min. beetgaar. Kook de prei de laatste minuut mee. Kook ondertussen de kokosmelk op middelhoog vuur in 5 min. in tot de helft. Giet de bloemkool en prei af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de spitskool al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en 3/4 van de selderij toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Doe de bloemkool en prei erbij. Verwarm alles 3 min. met de deksel op de pan.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng het rasp door de groenten. Schep op een schaal, besprenkel met limoensap naar smaak en bestrooi met de rest van de selderij en de seroendeng.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spitskool en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spits­kool en bloem­kool

1
1
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 prei

Kook de bloemkool in 7 min. beetgaar. Kook de prei de laatste minuut mee.

2
2
  • 200 ml kokosmelk

Kook ondertussen de kokosmelk op middelhoog vuur in 5 min. in tot de helft. Giet de bloemkool en prei af en laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g spitskool
  • 40 g selderij

Verhit de olie in een ruime pan en bak de spitskool al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en 3/4 van de selderij toe. Voeg peper en eventueel zout toe.

4
4

Doe de bloemkool en prei erbij. Verwarm alles 3 min. met de deksel op de pan.

5
5
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit.

6
6
  • 50 g seroendeng

Meng het rasp door de groenten. Schep op een schaal, besprenkel met limoensap naar smaak en bestrooi met de rest van de selderij en de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.