Schelp­jes­pas­ta met au­ber­gi­ne

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 20 sec. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. Doe de paprika erbij en bak 3 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee. Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de pasta door de saus. Verdeel over de diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.

serveertip:

Lekker met een Toscaanse carré (schaal 2 stuks).

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Schelpjespasta met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schelp­jes­pas­ta met au­ber­gi­ne

1
1
  • 80 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 20 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes fijn.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g trostomaten

Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in stukjes.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van 1 x 1 cm.

6
6
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 20 sec.

7
7

Voeg de aubergine toe en bak 3 min.

8
8

Doe de paprika erbij en bak 3 min. mee.

9
9

Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.

10
10
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 tl gemalen chilipeper
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Schep de pasta door de saus.

12
12

Verdeel over de 4 diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.

serveertip:

Lekker met een Toscaanse carré (schaal 2 stuks).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.