Thai­se kip­cur­ry met ven­kel

(183)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 183

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de kip, venkel en peultjes toe en bak al omscheppend 2 min. mee.
  3. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Verdeel de rijst en curry over 4 kommen. Bestrooi met het basilicum.

Tip:

Gebruik de rest van het basilicum eens in een smoothie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kipcurry met venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­cur­ry met ven­kel

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in reepjes.

3
3
  • 300 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el panang currypasta

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min.

4
4
  • 200 g peultjes

Voeg de kip, venkel en peultjes toe en bak al omscheppend 2 min. mee.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water

Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 7½ g basilicum

Snijd ondertussen de basilicum fijn. Verdeel de rijst en curry over 4 kommen. Bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.