Pit­ti­ge spa­ghet­ti met groen­ten en gei­ten­kaas

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 206

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Maak de paprika schoon en snijd in repen van 1 cm breed. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en bak ze in 7 min. beetgaar.
  2. Schep de tabasco en 2 g van de tijm (per 4 personen) door de groenten. Giet de spaghetti af en meng door de groenten. Voeg eventueel extra tabasco naar smaak toe. Verdeel de spaghetti over diepe borden. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de rest van de tijm.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Laat de tabasco dan achterwege en zet het flesje op tafel voor de liefhebbers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pittige spaghetti met groenten en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge spa­ghet­ti met groen­ten en gei­ten­kaas

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika

Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Maak de paprika schoon en snijd in repen van 1 cm breed.

3
3
  • 8 g tijm
  • 2 el olijfolie

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en bak ze in 7 min. beetgaar.

4
4
  • 1 tl tabasco

Schep de tabasco en 2 g van de tijm (per 4 personen) door de groenten. Giet de spaghetti af en meng door de groenten.

5
5

Voeg eventueel extra tabasco naar smaak toe. Verdeel de spaghetti over diepe borden.

6
6
  • 250 g geitenkaas naturel 45+

Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de rest van de tijm.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Laat de tabasco dan achterwege en zet het flesje op tafel voor de liefhebbers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.