Cho­co­la­de-bie­ten­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 12 stuks
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, papieren cakevormpjes, spuitzak met kartelmondje, muffinvorm voor 12 cakejes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem, bakpoeder en basterdsuiker boven een kom.
  2. Maal de bietjes fijn in de keukenmachine. Schep 2 el bietenpuree uit de machine en houd apart. Doe de eieren en olie bij de bieten in de machine en maal in 2 min. glad. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag.
  3. Schep het beslag in de cakevormpjes en duw er in het midden 1 stukje chocolade in. Bak de muffins ca. 25 min. in de oven. Laat in 1 uur afkoelen.
  4. Meng ondertussen de achtergehouden bietenpuree, de poedersuiker en roomkaas. Schep in de spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Garneer elke muffin met een paar chocolade chips.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.