Yo­tam Ot­to­leng­hi's ge­roos­ter­de bloem­kool

Zó heb je bloemkool nog nooit gegeten. Lekker koud én warm te serveren.

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Zó heb je bloemkool nog nooit gegeten. Lekker koud én warm te serveren. 4 personen
4 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kappertjes uitlekken en hak de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de dille fijn en halveer de tomaten. Pureer de kappertjes met de mosterd, knoflook, azijn en wat zout en peper. Voeg flink kloppend de olijfolie in een fijn straaltje toe.
  2. Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in een pan kokend, gezouten water. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud onder de stromende kraan. Laat uitlekken. Meng de olijfolie met wat zout en peper door de uitgelekte bloemkool. Verhit een grillpan.
  3. Rooster de bloemkoolroosjes in een paar porties – leg ze niet te dicht bij elkaar. Keer halverwege en doe in een schaal. Voeg als de bloemkool nog heet is de dressing, dille, tomaten en spinazie toe. Schep alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer de bloemkool warm of lauw.

Tip:

Bron: Het Kookboek, Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi

Tip:

In plaats van appelciderazijn kun je ook witte balsamicoazijn gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Yotam Ottolenghi's geroosterde bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yo­tam Ot­to­leng­hi's ge­roos­ter­de bloem­kool

1
  • 2 el kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bloemkool

Laat de kappertjes uitlekken en hak de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes.

2
  • 1 el dille
  • 20 cherrytomaten

Snijd de dille fijn en halveer de tomaten.

3
  • 1 el grove Franse mosterd
  • 2 el appelciderazijn
  • 60 ml olijfolie

Pureer de kappertjes met de mosterd, knoflook, azijn en wat zout en peper. Voeg flink kloppend de olijfolie in een fijn straaltje toe.

Tip: Het moet een dikke, romige dressing worden. Proef en voeg zonodig nog zout en peper toe. Je kunt ook wittewijnazijn gebruiken.

4

Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in een pan kokend, gezouten water. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud onder de stromende kraan. Laat uitlekken.

5
  • 60 ml olijfolie

Meng de olijfolie met wat zout en peper door de uitgelekte bloemkool.

6

Verhit een grillpan. Rooster de bloemkoolroosjes in een paar porties – leg ze niet te dicht bij elkaar. Keer halverwege en doe in een schaal.

7
  • 50 g spinazie

Voeg als de bloemkool nog heet is de dressing, dille, tomaten en spinazie toe. Schep alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

8

Serveer de bloemkool warm of lauw. Bon appétit!

Tip: Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Het Kookboek’ van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.