Ve­ga­bur­ger met zoe­te frie­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 785 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zoete aardappelen in dikke frieten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met zout. Rooster de frieten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgers 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Bak de ui 3 min. in de achtergebleven olie.
  3. Snijd de kadetten open en beleg met een paar blaadjes sla. Verdeel de hamburgers, wat tomaat, wat ui en de helft van de sladressing erover. Doe de rest van de sla, ui en tomaat in een schaal en besprenkel met de rest van de dressing. Serveer de vegaburgers met de frieten en salade.

Tip:

Beleg de burgers eens extra met een plak jong belegen kaas.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.