Chi­li met ve­gaspek­jes

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de chilibonen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en stoof de chili met de deksel op de pan 10 min. Meng de peterselie door de zure room. Voeg peper en eventueel zout toe.
  3. Verdeel de rijst en chili over 4 borden. Serveer met een lepel peterselieroom.

Tip:

Bereid de chili eens met 1 schaal vegetarische spekreepjes en serveer er 4 hardgekookte eieren bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.