Ve­gas­chnit­zel met pad­den­stoe­len

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de grote krieltjes. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. krokant en bruin. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Bak de oesterzwammen 2 min. in de achtergebleven olie. Voeg de kookroom, mosterd en 2 el water toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en zout.
  3. Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar.
  4. Schep de rest van de peterselie en peper en zout door de krieltjes. Verdeel de krieltjes met de schnitzels, de broccoli en de paddenstoelenroomsaus over 4 borden en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.