Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ri­cot­ta

Overgoten met mascarponesaus gaan ze de oven in. Goudbruin komen ze er weer uit. Lekker met knapperig brood.

(491)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Overgoten met mascarponesaus gaan ze de oven in. Goudbruin komen ze er weer uit. Lekker met knapperig brood. 4 personen
3 491

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (22 x 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger en bak het fijngehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie op middelhoog vuur 3 min. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng het fijngehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal. Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal. Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni met spinazie en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 350 g vegetarisch gehakt

Zet het vuur hoger en bak het fijngehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 600 g spinazie

Verhit de olie in een wok en roerbak de spinazie op middelhoog vuur 3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5

Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn.

6
6
  • 250 g ricotta
  • 1 mespunt nootmuskaat

Meng het fijngehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

7
7
  • 250 g cannelloni

Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal.

8
8
  • 250 g mascarpone
  • 500 g tomatensaus

Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal.

9
9

Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.