Si­ci­li­aan­se pas­ta met bloem­kool

Nét als je denkt dat dit pastagerecht geen verrassingen voor je heeft, proef je... rozijnen!

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Nét als je denkt dat dit pastagerecht geen verrassingen voor je heeft, proef je... rozijnen! 4 personen
3 76

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in reepjes.
  2. Snijd de knoflook fijn en de peper in dunne ringetjes. Verhit 4 el van de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de rozijnen toe.
  3. Doe de pasta, bloemkool en tomaat erbij en schep om. Voeg eventueel nog wat olie uit het potje tomaten toe en schaaf de kaas erover. Serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Siciliaanse pasta met bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ci­li­aan­se pas­ta met bloem­kool

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 kleine bloemkool

Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 150 g zongedroogde tomaten op olie

Snijd ondertussen de tomaten in reepjes.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper

Snijd de knoflook fijn en de peper in dunne ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5

Verhit 4 el van de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en peper 2 min. op laag vuur.

6
6
  • 20 g platte peterselie
  • 100 g blanke rozijnen

Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de rozijnen toe.

7
7
  • 100 g Parmezaanse kaas

Doe de pasta, bloemkool en tomaat erbij en schep om. Voeg eventueel nog wat olie uit het potje tomaten toe en schaaf de kaas erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.