Man­go-ko­kos­taart

Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten. 12 personen
3 157

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snij de mango in blokjes.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de melk toe en klop met een garde 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel voorzichtig door het beslag.
  3. Doe de helft van het beslag in de bakvorm en bestrooi met 3/4 van de mango en kokos. Schenk de rest van het beslag erover en bestrooi met de rest van de mango en kokos. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mango-kokostaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go-ko­kos­taart

1
1
  • 1 eetrijpe mango

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snij de mango in blokjes.

2
2
  • 140 g boter
  • 125 ml witte basterdsuiker
  • 150 ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de melk toe en klop met een garde 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel voorzichtig door het beslag.

3
3
  • 55 g gemalen kokos

Doe de helft van het beslag in de bakvorm en bestrooi met 3/4 van de mango en kokos. Schenk de rest van het beslag erover en bestrooi met de rest van de mango en kokos. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.