Thai­se vis­koek­jes met kom­kom­mer­dip

Je brengt de vis in één klap op smaak met boemboe. Lekker Aziatisch voorgerecht.

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht Je brengt de vis in één klap op smaak met boemboe. Lekker Aziatisch voorgerecht. 4 personen
3 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui zeer fijn. Hak de pinda's fijn en snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de komkommer met de ui, chilisaus, rijstazijn en pinda's.
  2. Doe de schelvis, boemboe, maizena en het ei in de keukenmachine en maal fijn. Doe in een schaal en meng met een lepel de bosui erdoor. Vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van en druk die een beetje plat.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de viskoekjes in 2 porties in 5 min. per portie goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat even uitlekken op keuken­papier en leg op een schaal. Serveer met de komkommerdip.

bereidingstip:

Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ze voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

variatietip:

Je kunt in plaats van schelvis ook kabeljauw of pangasiusfilet gebruiken.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 108 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 222 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Thaise viskoekjes met komkommerdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se vis­koek­jes met kom­kom­mer­dip

1
1
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui zeer fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 2 el gezouten pinda's
  • 3 bosuien
  • 4 el Thaise zoete chilisaus
  • 2 el rijstazijn

Hak de pinda's fijn en snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de komkommer met de ui, chilisaus, rijstazijn en pinda's.

3
3
  • 400 g schelvissen
  • 70 g boemboe rode curry
  • 1 el maizena
  • 1 ei

Doe de schelvis, boemboe, maizena en het ei in de keukenmachine en maal fijn. Doe in een schaal en meng met een lepel de bosui erdoor.

4
4

Vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van en druk die een beetje plat.

5
5
  • 100 ml arachideolie

Verhit de olie in een pan en bak de viskoekjes in 2 porties in 5 min. per portie goudbruin en gaar. Keer halverwege.

6
6

Laat even uitlekken op keuken­papier en leg op een schaal. Serveer met de komkommerdip.

bereidingstip:

Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ze voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

variatietip:

Je kunt in plaats van schelvis ook kabeljauw of pangasiusfilet gebruiken.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.