Gar­na­len-man­go­sa­la­de

De Thaise keuken bij je thuis.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht De Thaise keuken bij je thuis. 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de peultjes 2 min. in een bodem water. Spoel koud onder de kraan.
  2. Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor.
  3. Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes.
  4. Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander.

bereidingstip:

U kunt de salade 2 uur van tevoren bereiden. Sprenkel de dressing er vlak voor serveren over.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Garnalen-mangosalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len-man­go­sa­la­de

1
1
  • 200 g peultjes

Kook de peultjes 2 min. in een bodem water. Spoel koud onder de kraan.

2
2
  • 1 limoen
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el Thaise zoete chilisaus
  • 1 cm verse gember

Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor.

3
3
  • 1 puntpaprika
  • 1 mango

Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes.

4
4
  • 100 g botersla
  • 125 g jumbogarnalen

Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander.

bereidingstip:

U kunt de salade 2 uur van tevoren bereiden. Sprenkel de dressing er vlak voor serveren over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.