Gar­na­len met se­reh

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, sesamzaad en het limoensap. Snijd het citroengras in de lengte doormidden en de helften weer in de lengte doormidden. Snijd de smalste uiteinden puntig. Rijg de garnalen eraan. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Verhit een grillpan en gril de saté in 4 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met warme Japanse teriyakisaus (zakje 160 g).

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.