Tem­pu­ra van gar­na­len

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok tot 180 °C. De olie is heet als een stukje brood dat u erin doet, direct begint te bruisen.
  2. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
  3. Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten.
  4. Haal de garnalen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de garnalen in kleine porties in 2-3 min. goudbruin en gaar. Lekker met Japanse sojasaus om te dippen en zeewiersalade (bakje 125 g, afdeling verse vis).
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.