Ro­de­cur­ry­pas­ta

Iedere Thaise familie heeft een eigen curryrecept. En jij nu ook!

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht Iedere Thaise familie heeft een eigen curryrecept. En jij nu ook! 4 personen
3 81

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken. Schil de gember en halveer de sjalotten.
  2. Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker.
  3. Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De curry is nu klaar voor verder gebruik.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 330 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rodecurrypasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­cur­ry­pas­ta

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes.

2
2
  • 1 stengel citroengras

Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 2 sjalotten

Schil de gember en halveer de sjalotten.

4
4
  • 2 tl suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 3 tenen knoflook

Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker.

5
5

Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De curry is nu klaar voor verder gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.