Se­sam-hoi­sin­kip met broc­co­li

De marinade geeft ook de mie en groenten een smaakboost.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht De marinade geeft ook de mie en groenten een smaakboost. 4 personen
3 206

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de hoisinsaus, ketchup, gember, knoflook, honing en het sesamzaad in een kom. Leg de kip erin en laat afgedekt in de koelkast 45 min. marineren.
  2. Laat de kip iets uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in 5 min. beetgaar. Giet af. Voeg de marinade toe aan de kip en breng aan de kook. Laat 2 min. doorkoken. Serveer de mie met de kip, marinade en broccoli erover.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sesam-hoisinkip met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­sam-hoi­sin­kip met broc­co­li

1
1
  • 5 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 75 ml hoisin woksaus
  • 3 el ketchup
  • 1 el honing
  • 2 el sesamzaad
  • 345 g kipfilethaasjes

Meng de hoisinsaus, ketchup, gember, knoflook, honing en het sesamzaad in een kom. Leg de kip erin en laat afgedekt in de koelkast 45 min. marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie

Laat de kip iets uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

4
4
  • 300 g mienestjes

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.

5
5
  • 600 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in 5 min. beetgaar. Giet af.

6
6

Voeg de marinade toe aan de kip en breng aan de kook. Laat 2 min. doorkoken. Serveer de mie met de kip, marinade en broccoli erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.