Na­si koe­ning met zoet­zu­re vis en pa­pri­ka

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel. Giet af en laat 5 min. staan. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paprika op middelhoog vuur 8 min.
  2. Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 min. Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met de bosui.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.