Thai­se bo­nen-to­ma­ten­sa­la­de

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje. Snijd de peper met de zaadjes in zo dun mogelijke ringetjes en doe bij de ui. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit. Voeg het sap met de vissaus en suiker toe aan de ui en peper. Meng tot de suiker is opgelost.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Doe in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
  3. Verdeel de haricots verts over een platte schaal en leg de halve tomaatjes erop. Schep het ui-pepermengsel erover. Snijd de overgebleven limoen in partjes en leg die op de salade. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en strooi samen met de koriander over de salade. Lekker met pandanrijst en gebakken witvis.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.