Ren­dang van Cis­ca

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(225)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
4 225

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de pepers in stukken. Maal samen met de sjalotten, knoflook, gember, pindakaas en geelwortel in de keukenmachine tot een dikke pasta.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  3. Doe de kruidenpasta in dezelfde pan en bak op middelhoog vuur al roerend 5 min. Halveer de stengels citroengras in de lengte. Schil met een dunschiller 3 grote stukken groene schil van de limoen.
  4. Doe het vlees, het citroengras, de limoenschil, 250 ml water, het bouillontablet en de kokos bij de kruidenpasta. Breng rustig aan de kook en blijf roeren tot de kokos is opgelost. Zet de pan op de kleinste pit en laat het vlees zonder deksel op de pan 3 uur sudderen. Verwijder het citroengras en de limoenschil uit de rendang. Snijd de limoen in parten en serveer bij de rendang. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Bereid de kruidenpasta volgens de receptuur, maar doe zonder te bakken in de slowcooker. Het vlees snijd je in blokjes, maar braad je niet aan en doe je rauw in de slowcooker. Snijd het blok santen fijn en doe met de rest van de ingrediënten, behalve de olie, in de slowcooker. Voeg 100 ml water toe ipv 250 ml. Doe de deksel op de pan en laat 4½ uur op de hoge stand garen. Roer na 2 uur door.

Tip:

Familierecept Allerhande 4 2013. 'Dit gerecht maak ik elke week, soms zelfs twee keer. Mijn dochter Mies helpt me daar vaak bij', vertelt Cisca Limque. Cisca leerde rendang maken toen ze vroeger met haar ouders in Indonesië woonde. 'Pas later ben ik het zelf gaan maken, toen ik getrouwd was en al in Nederland woonde.' Cisca's dochter Mies Poulissen kookt graag voor veel mensen tegelijk, en dan is Indisch eten ideaal. 'Ik maak rendang niet zo vaak als mijn moeder. Maar het is vast onderdeel van de rijsttafel die we met vrienden of familie eten op feest- en verjaardagen.'

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 66 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.