Su­shi­rol met zalm en avo­ca­do

Zalm, avocado en rijst... rollen maar!

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht Zalm, avocado en rijst... rollen maar! 30 stuks
3 111

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bamboematje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.
  2. Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Snijd de zalm met een scherp mes in de lengte in repen van 1 cm breed. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 cm breed.
  4. Wikkel het matje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. Leg op 4 cm van de onderzijde over de hele breedte een ½ tl wasabi, wat repen zalm en avocado. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Doop een scherp mes in heet water en snijd de rol in 6 gelijke stukken. Maak zo nog 4 rollen.
  5. Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 95 mg
Tags
Ook te zien in

Sushirol met zalm en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­shi­rol met zalm en avo­ca­do

1
  • 500 g sushirijst

Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt.

2
  • 600 ml kraanwater

Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook.

3

Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.

4

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.

5
  • 6 el rijstazijn
  • 2 tl zeezout
  • 4 tl suiker

Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen.

6

Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover.

7

Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

8
  • 200 g zalmfilet

Snijd de zalm met een scherp mes in de lengte in repen van 1 cm breed.

9
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 cm breed.

10
  • 1 norivel

Wikkel het matje in vershoudfolie. Leg het norivel erop en verdeel daar met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, laat 2 cm aan de bovenzijde vrij.

Tip: Druk de rijst stevig aan.

11
  • ½ tl wasabi

Leg op 4 cm van de onderzijde over de hele breedte de wasabi, wat repen zalm en avocado. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op.

12
  • 4 norivellen
  • 2 tl wasabi

Doop een scherp mes in heet water en snijd de rol in 6 gelijke stukken. Maak zo nog 4 rollen.

13

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.